YournameCom © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

Kristen fordybelse

Lene Højholt

FOREDRAG 

Folkeuniversitetet i Århus 

- se nærmere Folkeuniversitetets program

http://www.folkeuniversitetet.au.dk/

Det gamle Testamente


Centrale tekster fra Det gamle Testamente udgør kernen i dette semesters grundkursus i teologi. Urhistorien med skabelsesberetninger og syndefald, skikkelser som Abraham og Job, Davids Salmer og profetier om en kommende frelserskikkelse vil danne udgangspunkt for samtaler om menneskelivets grundvilkår, som det bibelske univers skildrer dem.

Teksterne læses, så de spejler og tolker livet i verden og samtidig viser vejen til et åndeligt religiøst univers, der tilføjer eksistensen en meningsgivende dimension og dermed håb. På kurset vil teksterne føre os igennem samtaler om skabelse, skam, angst og skyld og om lidelse og krise, og de vil lede os ind i muligheder for nyskabelse og frisættelse. Indimellem vil vi også beskæftiger os med teksternes funktion i det samfund, de er opstået i.

Undervisningen forløber over 6 torsdage.

Mødedatoerne er torsdagene: 31/1, 7/2, 21/2, 7/3, 21/3, og 4/4 kl. 17,15-20.45. 

Deltagerantallet er begrænset til 24.FOF i Grenaa - 1-dags kursus

Tilmelding på 86 32 55 88 eller www.fof-djursland.dk


Læs din Bibel – forstå dig selv

Johannesevangeliet 3 - åben for nye deltagere


Denne studiekreds mødes en dag hvert semester - til en fortsat gennemgang af Johannesevangeliets trosvej. I Johannesevangeliet fører Jesus disciplene skridt for skridt ind i et dybere møde med ham selv og med Gud. Den vej, som Jesus her leder disciplene ad, rummer en dyb kilde til inspiration for ethvert søgende menneske. Undervisningen vil bestå af oplæg, små meditationer og samtale.

Til undervisningen medbringes bibel og salmebog.


Som inspiration kan læses Lene Højholt: Vejen. Meditativ fordybelse i Johannesevangeliet.

Lørdag 9/3  kl.10

Sted: Pavillonen i Grenaa

Pris: 460 kr

I prisen er inkluderet materialer samt frokostbolle, kaffe/the.Andre foredrag og arrangementer

3 foredragsaftener om ”Vejen, sandheden og livet”

Bibeltekster er en kilde af livsvisdom. I levende billeder beskrives de grundvilkår, vi alle er underlagt. Samtidig kan der hentes hjælp til at møde livet, som det er, men også til at finde mere mening i tilværelsen og til at leve ud fra en større dybde. Der er meget vejledning at hente i teksterne.


Johannesevangeliet handler om, hvordan Jesus skridt for skridt fører disciplene ind i et dybere møde med ham selv og med Gud. Den vej, som Jesus viser disciplene, rummer en kilde til inspiration for ethvert søgende menneske. Den konfronterer læseren med personlige handlemønstre og problemstillinger, som ofte kaster skygger over livet, og den lærer os at se nye og anderledes muligheder. Samtidig fører den frem til oplevelsen af, hvor nært vi mennesker er forbundet med Guds kærlighed.


”Vejen, sandheden og livet” er de helt centrale begreber i Johannesevangeliet, og de tre aftener tager fat på hver sit begreb. Hvert foredrag kan høres for sig, men det kan også varmt anbefales at følge alle tre aftener. I løbet af aftenerne vil der være mulighed for samtale om de spørgsmål, der rejses, ligesom der også vil blive vist billeder, som belyser de enkelte temaer.

Foredragsrækken er et samarbejde mellem tre pastorater i Favrskov Provsti og foregår derfor tre forskellige steder.

Onsdag den 6. februar kl. 19-21 ”Vejen”: Hinnerup sognegård

Onsdag den 27. februar kl. 19-21 ”Sandheden”: Voldum sognegård

Onsdag den 20. marts kl. 19-21 ”Livet”; Sognehuset i Houlbjerg


Paulus mellem Guds kraft og menneskelig skrøbelighed 

Nordjyske baptisters kvindetræf i Vodskov Baptistkirke

Foredraget vil handle om Paulus’ vilje til at stå frem som et skrøbeligt menneske for at Guds kraft kan blive det, som virker og lyser igennem ham. Set på den måde kan Paulus være et vigtigt forbillede i dag.

Lørdag den 23. marts


Areopagos-festival i Haslev 28. – 30. juni 2019

”Gør som Gud - bliv menneske"

Årets hovedtaler er Per Arne Dahl, tidligere norsk biskop

Jeg deltager lørdag den 29. juni:

Kl. 13 – 14 og kl. 16 - 17: Workshop 

Kl. 14.30 – 15.30: Talkshow med forskellige mennesker om det at blive menneske

Sted: Galleri Emmaus i Haslev

Programmet er under udarbejdelse, se nærmere på hjemmesiden: http://dansk.areopagos.dk/block-dansk-forsideblok-1/velkommen-til-areopagos-festival