YournameCom © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

Kristen fordybelse

Lene Højholt

Pilgrimsrejse i Paulus' fodspor igennem Grækenland 7. - 15. maj 2018

 

Program, yderligere oplysninger og tilmelding hos Unitas Rejser, tlf.: 86 82 56 11

Eller på: http://www.unitasrejser.dk/rejsemaal/europa/graekenland/rejser-med-rejseleder/1803854-graekenland-i-paulus-fodspor-_lene-hoejholt/

 

Første gang Paulus ankom til Europa var det til Kavala i Nordgrækenland, og der tager denne rejse også udgangspunkt. Herefter besøger vi Philippi og Thessaloniki, hvor Paulus grundlagde menigheder, og hvor vi i dag kan se nogle af de tidligste kristne kirker og følge den arkitektoniske og billedprogammæssige udvikling i kirkebyggeriet igennem de første kristne århundreder.

Vi skal også sejle omkring Athoshalvøen, munkerepublikken, hvor der i mere end 1000 år kun har boet munke, og hvor ingen kvinde i den tid har været. Fra vandsiden kan vi se de fantastiske klosterbyggerier, der nogle steder balancerer på klippekanterne som fuglereder. I stedet for at besøge Athos, skal vi møde et lignende spirituelt klostersamfund ved Meteora, hvor munkene bor i klostre bygget på toppen af meget høje sandstensklipper. Oprindeligt blev de hejst op og ned ad klipperne i kurve, men i dag er der trapper til de klostre, der stadig er i brug. Vi besøger her to klostre, et for munke og et for nonner, og bagefter går vi en stille pilgrimsvandring i området imellem de mange klostre og eneboerhuler i området.

Vi besøger kort udgravningerne i Delphi, men bruger mere tid på Hosios Lukas klostret, der ligger ikke langt derfra, en perle i historie og arkitektur. I Athen skal vi først og fremmest se Akropolis og Areopagosklippen, hvor Paulus ifølge Apostlenes Gerninger holdt sin tale. Rejsen slutter i Korinth med dens velbevarede udgravninger og tydelige indtryk af den gamle kultur. Her grundlagde Paulus en menighed, som han blev nært knyttet til. Undervejs på hele rejsen skal vi følge Paulus og søge at få en forståelse af ham og hans teologi.

Den sidste eftermiddag holder vi fri på et lille lokalt badested, Loutraki, nær Korinth.

PILGRIMSREJSER

 

Med mellemrum arrangeres:

 

Meditativ pilgrimsrejse til Assisi

 

Pilgrimsrejse i Frans af Assisis fodspor - til Assisi, Alvernerbjerget og Rietidalen

 

Pilgrimsrejse i Paulus' fodspor igennem Grækenland

 

Pilgrimsrejse til Israel

_______________________________________________

 

 

 

 

Meditativ pilgrimsrejse til Assisi.

3. - 10. september 2018

 

Programyderligere oplysninger og tilmelding hos Unitas Rejser, tlf.: 86 82 56 11

Eller på

http://www.unitasrejser.dk/rejsemaal/europa/italien/rejser-med-rejseleder/1803850-assisi-meditativ-pilgrimsrejse-lene-hojholt-3-september-2018/

 

På denne rejse besøger vi de vigtigste steder i Frans af Assisis liv. Vi bor i Assisi, hvor han voksede op og tilbragte størstedelen af sin tilværelse. På en heldags-udflugt kører vi til Alvernerbjerget med den voldsomme natur og stedet, hvor Frans modtog Jesu sårmærker. Også Clara, stifteren af den kvindelige franciskanerorden, skal vi møde.

Rejsen er en meditativ pilgrimsrejse. Der vil være daglige andagter og meditationer, stille pilgrimsvandringer og tid til at leve sig ind i den franciskanske spiritualitet og lade sig inspirere af den.

 

Se billeder:

Pilgrimsrejse i Paulus' fodspor igennem Grækenland

Pilgrimsrejse til Assisi

Pilgrimsrejse til Assisi, Alvernerbjerget og Rietidalen

Pilgrimsrejse til Israel